Annonse
00:45 - 02. januar 2015

Terroristenes gjest

IS Jürgen Todenhöfer har møtt terroristene i Den islamske stat (IS). Det er blitt en stat, sier han, men benekter at han blir brukt til propaganda.

Blant entusiastene: Todenhöfer forteller at han møtte krigere fra hele verden i IS’ tjeneste. Han som her intervjues er opprinnelig egypter. Foto: skjermdump fra video, Frederic Todenhöfer
Annonse

– I ti dager har du reist i de IS-kontrollerte delene av Irak og Syria. Hvordan i all verden kunne du være sikker på ikke å bli drept?

Dette er ikke første gang jeg har tatt en slik risiko. Jeg var med mujahedin da Sovjet okkuperte Afghanistan, jeg tilbragte en uke sammen med den irakiske motstandsbevegelsen i 2007. Men jeg er skribent, og vil du skrive om Irak, Afghanistan, Syria, må du snakke med alle parter. For å være sikker på å komme tilbake med hodet i behold forhandlet jeg med en jihadist fra mediedepartementet deres i syv måneder. Vi snakket om ideologi, og om min sikkerhet. Til slutt var inntrykket at jeg hadde god sjanse til å komme tilbake i live.

– Fortell – hvordan er livet i IS-områdene?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt