Annonse
00:45 - 02. januar 2015

Terroristenes gjest

IS Jürgen Todenhöfer har møtt terroristene i Den islamske stat (IS). Det er blitt en stat, sier han, men benekter at han blir brukt til propaganda.

Blant entusiastene: Todenhöfer forteller at han møtte krigere fra hele verden i IS’ tjeneste. Han som her intervjues er opprinnelig egypter. Foto: skjermdump fra video, Frederic Todenhöfer
Annonse

– I ti dager har du reist i de IS-kontrollerte delene av Irak og Syria. Hvordan i all verden kunne du være sikker på ikke å bli drept?

Dette er ikke første gang jeg har tatt en slik risiko. Jeg var med mujahedin da Sovjet okkuperte Afghanistan, jeg tilbragte en uke sammen med den irakiske motstandsbevegelsen i 2007. Men jeg er skribent, og vil du skrive om Irak, Afghanistan, Syria, må du snakke med alle parter. For å være sikker på å komme tilbake med hodet i behold forhandlet jeg med en jihadist fra mediedepartementet deres i syv måneder. Vi snakket om ideologi, og om min sikkerhet. Til slutt var inntrykket at jeg hadde god sjanse til å komme tilbake i live.

– Fortell – hvordan er livet i IS-områdene?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.