09:58 - 12. juni 2015

Syria farer gjennom Tinget

Erna Solberg lar seg overkjøre, Gahr Støre mister troverdighet og Frp melder seg litt ut av regjering, skriver Aslak Bonde.

Stortingsflertallet ble denne uken enig om å hjelpe flere av flyktningene fra Syria. Organisasjonene som jobber i nærområdet, får en halv milliard kroner mer å hjelpe for, og flere flyktninger skal få komme til Norge. Sannsynligvis blir det også en ny giv i bosettingspolitikken slik at det blir lettere å finne permanent bosted og beskjeftigelse i kommunene.

For flyktningene, og for verden, er selvfølgelig disse resultatene viktigere enn et norsk politisk spill. Samtidig er det nettopp en uforutsigbar innenrikspolitisk dynamikk som har ført til at alle partier utenom SV og Fremskrittspartiet på onsdag undertegnet avtalen om å gjøre mer for Syria-flyktningene. I vinter var det ingenting som pekte frem mot en slik avtale, men striden om asylsøkerbarna førte til at Arbeiderpartiet fikk et akutt behov for å skifte profil – noe som førte til at stortingsflertallet flyttet på seg.

 

Annonse