Annonse
00:55 - 10. april 2015

Sko Blakken, sko Blakken med hammer og tvang

KOMMUNER De fikk som fortjent, KS, da de inviterte til kommunalpolitisk toppmøte under tittelen «Skodd for framtida» – metaforer i alle størrelser, men ikke en eneste krone å kjøpe nye sko for.

Flirtefottøy: Er norske kommuner skodd for fremtiden? spurte KS. Og fremtiden er å finne noen å slå seg sammen med, så da gjelds det å ta penskoene på. Her representert ved Ap-leder Jonas Gahr Støre i pene strene-til-stortinget-sko og anonymt kommunemenneske i lekre stå-og-prate-i-foajeen-sko. Foto: Christian Belgaux
Annonse

– Vi trenger kommuner tilpasset dagens hverdagsregioner der vi lever våre liv, sa Jan Tore Sanner. Løsningen er større kommuner med flere oppgaver, forklarte han. Tirsdag inviterte KS rikspolitikere og ordførere til konferanse om regjeringens kommunereform.

Hittil har reformen gått over all forventning, fortalte Sanner tilhørerne. Kommunalministeren har alt fått første søknad om sammenslåing: fra Vestfold-kommunene Sandefjord, Stokke og Andebu. Kommuner landet over «tar nabopraten», noen er alt i «reelle forhandlinger», noen «utreder litt uforpliktende i alle retninger». Til de siste hadde ministeren et klart budskap: «Dette går ikke over.»

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse