Annonse
08:39 - 17. april 2015

Prøvetiden over

Jonas Gahr Støres prøvetid slutter denne helgen. Nå skal Ap begynne å låse politikken, skriver Aslak Bonde.

Annonse

En aldri så liten krise oppsto i ­Arbeiderpartiet i forrige uke. På NRKs TV-debatt ble det sagt fra flere hold at Ap var mer restriktive i flyktningepolitikken enn dagens regjering – med en Frp-er som justisminister. Jonas Gahr Støre og partiets innvandringspolitiske talsmann Eirik Sivertsen godtok ikke påstanden, men ellers var de mest opptatt av å gjenta sitt mantra om at Ap er for en streng og rettferdig asylpolitikk.

Ap-ledelsen klarer kanskje å leve med et slikt omdømme, men ikke de Ap-tillitsvalgte rundt om i landet. Derfor kommer landsmøtet i helgen helt sikkert til å vedta at partiet skal gå inn for å ta inn flere kvoteflyktninger enn det dagens regjering går inn for. Man kan rett og slett ikke være dårligere enn Frp på dette feltet. Det igjen vil føre til at det i løpet av våren sannsynligvis blir flertall i Stortinget for å åpne grensene for flere fra det krigsherjede Syria.

Denne saken viser at det er grenser for hvor lenge Ap-leder Støre kan snakke slik at man ikke er helt sikker på hva han mener. Landsmøtet kommer til å gjøre partilederen tydeligere. Mens det i forrige uke «ikke var unaturlig» å åpne for flere flyktninger, vil det i neste uke være et klart Ap-krav.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt