12:05 - 24. april 2015

På Europas dørstokk

Fotojournalist Sofie Amalie Klougart og journalist Marie Louise Albers fra Danmark tilbrakte i april 2015 to uker på den italienske øya Sicilia for å komme tett på båtflyktninger. Med projektet Reaching Europe setter de ansikter, bilder og ord på Europas største flyktningkrise.

Fremtid på vent: Amdi, 27 år, Senegal.

27-årige Amdi har bare én eneste ting med seg fra hjemlandet Senegal: en sølvring som moren ga ham for fem år siden. Alle andre eiendeler ble tatt fra ham i Libya, hvor han satt fengslet i flere måneder. Men han klarte å skjule ringen i underbuksen. Det er han glad for. 

Amdi befinner seg på et mottakssenter i Pozzallo på Sicilia sammen med mange andre unge afrikanske menn. De kommer fra land som Gambia, Mali, Ghana, Elfenbenskysten og Guinea-Bissau, og alle var med i samme båt som Amdi over Middelhavet. 

De har tilbrakt 13 dager på det primitive senteret. Sperret inne. Og her er det ikke mye å finne på. De sitter i hver sin plaststol, spiller dam, går på do, kikker ut i luften. Sover. Stillhet. Amdi har slitt med hodepine de siste par dagene og har fått noen piller av legene. 

Annonse