Annonse
00:59 - 30. april 2015

Opp av en grøft, ned i en annen

POLITISK ANALYSE Ingenting bør være mer bestandig enn et militært forsvar. Det er dumt å bytte hovedfiende to ganger på 20 år.

Annonse

Forsvaret kommer til å få mer penger neste år. Etter Høyres og Arbeiderpartiets landsmøte kan det allerede slås fast at det kommer til å bli konkurranse mellom partiene om å fremstå som mest forsvarsvennlig. Kanskje vil et samlet storting ende opp med å bevilge de to milliardene ekstra som «Ekspertgruppen for Forsvaret av Norge» foreslo denne uken.

Forklaringen på den intensiverte forsvarsviljen er opplagt: Russland har vist at de er villige til å bryte folkeretten og å sende soldater inn på andre lands territorium for å ivareta det som sees på som russiske interesser.

Et av forsvarsminister Ine Eriksen Søreides mange svar på den russiske aggresjonen var å be en gruppe eksperter om å vurdere effekten av de sikkerhetspolitiske endringene og å se på om det er samsvar mellom dagens innretning av Forsvaret og de truslene det møter.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt