Annonse
08:42 - 30. april 2015

Omstilling, omstilling, omstilling!

Norge er på omstillingskjøret. For Fram Kjættingfabriken i Kragerø er dette «et varslet mord». For statsminister Erna Solberg er det en krise som bestilt.

Illustrasjon: Mari Kanstad Johnsen
Annonse

For hundre år siden leverte Fram Kjættingfabriken kjetting til polfarerne. I dag leverer selskapet festemekanismer til oljeinstallasjoner under vann. Når den siste oljen er tatt opp, kan firmaet med isbjørn i logoen da levere ankerkjettinger til skip som seiler den nå isfrie nordøstpassasjen?

Det er i alle fall slik omstilling ser ut i sosialøkonomenes lærebøker.

Omstilling er regjeringen Solbergs store prosjekt. Alt fra kommunesammenslåinger til oppmyking av arbeidsmiljøloven skrives på kontoen for nødvendig omstilling. Vi lette i politikernes konferansehaller og på gründernes hjemmekontorer for å se hvordan den arter seg i praksis.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Den svenske samfunnsdebattanten Cissi Wallin ble en gallionsfigur for #metoo-bevegelsen, da hun høsten 2017 anklaget journalist Fredrik Virtanen for voldtekt. Mandag ble hun selv dømt…»