00:59 - 23. januar 2015

Om flytog, fisk og følelser

Reklamemann Ingebrigt Steen Jensen har gjenoppstått som politisk nettaktivist.

I alle kanaler: Da Morgenbladet skulle gå, dukket NRK radios Ukeslutt opp hjemme hos Ingebrigt Steen Jensen for å snakke om hans nettopprop mot regjeringens salg av statlige eiendeler.

19. januar skrev du «Nei til salg av Norge» Facebook-siden din, i protest mot salg av statlig eiendom. Så tok det helt av. Hadde du trodd at innlegget ditt skulle bli til en folkeaksjon?

– Nei, det som skjedde var helt merkelig. Jeg legger ut poster på Facebook en gang imellom, mest om Stabæk. Denne kom av at regjeringen skulle selge så utrolig mye på en gang. Jeg tenkte: «Er det ikke dårlig begrunnet? Dette er ikke regjeringens eiendom.» Da jeg la ut denne posten, eksploderte det, uten at jeg overhodet forutså at det skulle skje. Det er et eksempel på hva de nye sosiale mediene kan brukes til. Sist gang jeg var aktivist, fantes ikke dette. Hvis man skulle gå i demonstasjoner den gangen, på 1970-tallet, måtte man møtes på gaten.

En kollega sa til meg at nå er det på tide med et intervju med bare ukritiske spørsmål, for dette er jeg så enig i. Som gammel reklamemann, er kamp mot salg av statsbedrifter som Flytoget en enkel sak å selge?

Annonse