Annonse
00:55 - 08. mai 2015

Nyt Norge?

Hvem gjør mest motstand: Bakteriene i en norsk kyllingfilet eller Mattilsynets ekspertgruppe, spør Maria Reinertsen.

Annonse

Det er full fres i landbruksforhandlingene. I den anledning offentliggjorde Agri Analyse denne uken en undersøkelse som viser at det viktigste for norske forbrukere er at maten er trygg.

 

Men er norsk mat trygg? I disse dager undersøker Vitenskapskomiteen for mattrygget (VKM) antibiotikaresistens i norske husdyr. VKM har som oppgave å gjøre uavhengige, vitenskapelige risikovurderinger for Mattilsynet og Miljødirektoratet, og Mattilsynet har gitt komiteen i oppdrag å se på antibiotika­resistente bakterier generelt og fôr tilsatt legemiddelet narasin spesielt.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«20. januar 2009 plasserte nybakte foreldre over hele kloden sine håpefulle ved tv-skjermen og fotograferte de nye verdensborgerne foran bildene alle ville tro på: av USAs nyvalgte…»