Annonse
14:15 - 12. mars 2015

Mister Høyre kontrollen?

POLITISK ANALYSE Frykten for en boligboble er tilbake. Igjen kan en Høyre-statsminister miste kontrollen.

Annonse

Statsminster Erna Solberg og finansminister Siv Jensen sa det igjen denne uken: Regjeringens prosjekt er omstilling av økonomien. Vi skal bevege oss mot en ny normal der oljeindustrien og alle dens leverandører, blir mindre viktige. Retorikken om at vi må forberede oss på «tiden etter oljealderen» skal nå fylles med innhold. En viktig start kom denne uken, da regjeringen samlet seg på et konferanshotell på Jevnaker for å forberede neste års statsbudsjett.

Arbeidet med budsjettet skal pågå internt helt til oktober, og det kan være like greit. Kanskje er det da litt lettere å se hva slags økonomiske omgivelser politikken skal utformes i. Har den pessimismen NHO og andre melder om nå, gitt seg utslag i økende arbeidsledighet og dårligere tider, eller kan vi enda en gang fastslå at næringslivets organisasjon overdriver - slik interesseorganisasjoner gjerne gjør?

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
ved kjøp av abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Hver dag kappes det en bit av demokratiet.»