01:01 - 17. april 2015

Mennenes Kjetil

Noen mener Rolness er ute og sykler. Har jeg strak kurs mot Facebook-Høyre? spør han.

Alteregoet: Hvor plasserer Jens Pikenes, Rolness’ musikalske alter ego, seg i debatten? – Det er et artig paradoks at når jeg blir portrettert som dagens største kvinnehater i Aftenposten, så er det med en illustrasjon av Norges selverklærte «alle kvinners drøm». Og ikke bare selverklærte, mange tusen damer er villig til å gi ham rett når han spiller på Rockefeller hver eneste jul. Foto: Christian Belgaux

– Det begynte på Facebook. Du kritiserte et innlegg i Aftenposten der Cathrin Svanevik Frøyen tok utgangspunkt i pornosketsjene til Trygdekontoret for å fortelle om egne negative erfaringer med menn. Så ble det oppslag i Aftenposten da skribent Heidi Helene Sveen kritiserte deg. Hva reagerer du mest på ved Sveens utspill?

– Hun tegner en horrorkarikatur av tråden min, på billigst mulig vis, ved å håndplukke noen få sitater og dra dem ut av kontekst. Tråden inneholdt mange stemmer, fra begge kjønn, med ulike meninger. Noen kvinner fortalte om egne vonde erfaringer, og jeg svarte at menn kanskje ikke ordentlig har skjønt omfanget og alvorligheten av seksuell trakassering. Dette vet Sveen, men hun unnlater å nevne det. Å lese at tråden «oser av forakt» er surrealistisk. Ingen mann kunne ha fått inn et tilsvarende innlegg basert på egne og andres erfaringer med jævlige damer.

– Engasjementet ditt i debatter om feminisme drives frem av et dypt masochistisk trekk, uttalte du nylig til Natt & Dag. Kan du beskrive denne impulsen?

Annonse