Annonse
05:56 - 15. mai 2015

Kristelig Folkepartis dilemma

Kristelig Folkeparti forvirrer ekspertene fordi det ofte er sprik mellom verdisyn og saksgjennomslag.

Annonse

Tirsdag skrev Dagbladets Anne Marte Blindheim at Kristelig Folkeparti «løsriver seg fra det borgerlige prosjektet», mens VGs Frithjof Jacobsen skrev at helgens landsmøte ikke «flyttet Krf noe lenger bort fra det borgerlige samarbeidet».

VG har rett i at det ikke ble fattet vedtak som beveger partiet i en ny retning. Det er også riktig at partiledelsen på landsmøtet minnet om at Krf etter regjeringsskiftet har fått gjennomslag for mange viktige saker og at det slett ikke blir noen dans på roser om man i fremtiden skal samarbeide med Ap om politikken.

Dagbladet har rett i at svært mange av landsmøtedelegatene ga uttrykk for at de mentalt er på vei vekk fra Høyre/Frp. Interessen for, og troen på, et samarbeid med Arbeiderpartiet er sterkt økende. Årsaken er at Krf-ere flest ikke føler seg hjemme i verdifellesskapet med Høyre/Frp. De vil ikke bli assosiert med det de oppfatter som en kjølig, kalkulatoraktig og sentralistisk politikk.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse