Annonse
09:58 - 16. januar 2015

Jokowi leverer

Annonse

ØKONOMI

Indonesia fikk sitt «Obamaøyeblikk» i fjor høst, da Joko «Jokowi» Widodo ble valgt til president. Han er nå i ferd med å gjennomføre sine valgløfter, som blant annet innebærer å kutte drivstoffsubsidier og å bruke pengene på infrastruktur og sosiale tiltak. I løpet av tre måneder i sjefsstolen har han overgått forventningene og kuttet 18 milliarder dollar, ifølge Financial Times.

Markedene har allerede respondert positivt, og de fleste estimater over den økonomiske utviklingen tyder nå på økt vekst og mindre arbeidsledighet. Konsulentselskapet Trusted Sources, som gir råd til bedrifter som ønsker å etablere seg i såkalte «emerging markets», rangerer nå utsiktene til bærekraftig vekst i de demokratiske landene Indonesia og India som høyere enn i det autoritære Kina.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.