Annonse
11:43 - 06. februar 2015

Iskald krim

Krim er kommet hjem til Russland, og fascismen herjer i Europa, var budskapet fra guvernøren i Murmansk, Marina Kovtun, da godt naboskap skulle markeres i Kirkenes.

På Kirkeneskonferansen: Marina Kovtun, guvernør i Murmansk fylke, sa at Krim nå er tilbake der det hører hjemme. Hun var også opptatt av sikre et godt samarbeid mellom Norge og Russland i nord. – Vi vil støtte prosjektene som bidrar til handelssamarbeid, videreutvikler infrastrukturen og sikrer miljøet i Nordområdene.
Annonse

Guvernøren i Murmansk fylke klamrer seg fast til en 70 år gammel hendelse da hun hilser på utenriksminister Børge Brende like før Kirkeneskonferansen 2015.

– Utenriksminister Lavrov har sagt hvor viktig det var å feire jubileet for frigjøringen av Øst-Finnmark, og hvor viktig vårt regionale samarbeid er, sier Marina Kovtun til en Brende som står foran henne og smiler og nikker, smiler og nikker.

Hun viser til det som skjedde i 1944, da Sovjetunionens Røde armé bidro til å drive ut tyskerne som systematisk brente ned og ødela Kirkenes og Finnmark. 25. oktober i fjor markerte russiske og norske regjeringsmedlemmer jubileet sammen.

Annonse