Annonse
09:57 - 22. mai 2015

Idiotene

Den som tar til orde for at Norge bør ta imot flere flyktninger, risikerer å bli stemplet som «sinnelagsetiker» og «moralposør». Er det galt å være god?

Annonse

Det kom helt «spontant» og «fra hjertet», har Petter Stordalen forklart i ettertid. På morgennyhetene på TV2 hadde han hadde snakket om at Norge, verdens rikeste land, nå må «gå foran». Vi kan fint ta imot langt flere enn 10 000 syriske flyktninger, mente Norges tiende rikeste mann (ifølge Kapital). Da programlederen spurte om hvor vi skal gjøre av alle sammen, kom det fra hotelleieren: Overnatting til tusen flyktninger, «det skal jeg fikse».

Dette handler om mennesker og ikke tall i et regnestykke, skrev han senere på bloggen sin. For «viktigst av alt, så må vi bry oss».

Nå pågår forhandlingene på Stortinget. SV, AP, SP og KrF har alle gått inn for å ta imot 10 000 Syria-flyktninger, og har støtte i over halvparten av befolkningen. Bilder av druknede barn deles på sosiale medier, med oppfordringer til å gi. Mange mener regjeringen er «hjerterå» som stritter mot.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse