Annonse
00:44 - 02. januar 2015

– Hemmeligheter er en trussel mot demokratiet

Det hemmelige politiet eser ut, politiet bevæpner seg, terrorfrykt former landet.

Flere sider av frykt: Fra øverst til venstre, med klokken: PST-sjef Benedicte Bjørnland sitter med informasjonen. IS skaper frykt. Bevæpnet politi ble stasjonert på flere knutepunkter rundt om i landet etter at PST mottok en konkret terrortrussel. Her ved Oslo Lufthavn Gardermoen. Enmanns-terror i Det jødiske museum i Brüssel. Foto: NTB Scanpix
Annonse

Den 24. juli ble det avholdt en pressekonferanse som i flere dager skulle hensette Norge til en sjelden tilstand av mistenksomhet og frykt.

«Vi har opplysninger som tyder på at en eventuell terrorhandling i Norge er planlagt gjennomført innen kort tid», sa PST-sjef Benedicte Bjørnland.

En ekstrem gruppe i Syria skulle være på vei. Den kunne slå til hvor som helst i landet.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.