Annonse
00:50 - 22. mai 2015

Gutteklubben ugrei

Nærings­minister Monica Mæland er lei av bortforklaringer. Nå vil hun kaste styrer som ikke jobber aktivt for likestilling i toppledelsen.

Oppgitt: – Jeg trenger ikke å argumentere for kvinnelig stemmerett heller. Næringsminister Monica Mæland mener det er opp til styrene som støtt ansetter menn, å forklare seg. Foto: Christian Belgaux
Annonse

– Loven om kjønnskvotering i styrene ble lansert av Ansgar Gabrielsen. Nå åpner du for å kaste styrer som ikke jobber for likestilling i ledelsen. Er det tilfeldig at det er næringsministere fra Høyre som lanserer de tøffeste virkemidlene for likestilling på toppen av næringslivet?

– Jeg vil jo tro at det ikke er tilfeldig. Vi er opptatt av mangfold, maktspredning og god ressursbruk. Noe av det veldig bekymringsfulle med at næringslivet henger så langt etter, er at en går glipp av en ressurs. Det er dumt for kvinnene, men også for samfunnet. Men til dette med «å kaste styrene», det må presiseres litt…

– Ja, hvor tøff er du egentlig? Dagbladets Marie Simonsen mener at du må kaste Svein Aaser som styreleder i Telenor etter at de forrige uke ansatte en mannlig konsernsjef, trass tydelige signaler fra deg om å lete etter damer?

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse