Annonse
10:10 - 08. mai 2015

Fra 0 til 10 000

Regjeringen vil klare å moderere flertallets krav om å ta inn 10 000 syriske flyktninger, men det kan bli krise likevel.

Annonse

I helgen kommer landsmøtene i Miljøpartiet de Grønne (MdG) og Kristelig Folkeparti til å stadfeste at det er flertall på Stortinget for å ta imot til sammen 10 000 syriske FN-flyktninger i 2015 og 2016. Forrige helg sa Fremskrittspartiets landsmøte nei til å ta imot nye flyktninger, og det sluttet seg til Høyres ønske om heller å bevilge ekstra penger til å hjelpe flyktningene i deres nærområder.

Dermed ligger alt til rette for at de to regjeringspartiene denne våren kommer til å bli overkjørt i Stortinget. Man skulle tro at Arbeiderpartiet, SV, Venstre, Krf, MdG ikke har noe annet valg enn å ta landsmøtevedtakene sine med seg inn i Stortingssalen.

Skal man dømme etter debatten på Fremskrittspartiets landsmøte vil det heller ikke være mulig for Frp å fortsette i regjering, dersom stortingsflertallet skulle gjøre landsmøtenes beslutninger om til gjeldende politikk. Det er med andre ord lagt til rette for regjeringskrise.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.