Annonse
16:10 - 19. mars 2015

Drukner i halvferdig forskning

Kravene om at vitenskapsfolk må publisere mer, fører til at det hoper seg opp med dårlig forskning som ikke blir lest, mener professor Erik Boye. Han får støtte fra nobelprisvinner Edvard Moser.

Slår alarm: Vi utdanner en masse folk til ingenting og produserer masse intetsigende forskning underveis, sier professor Erik Boye ved Oslo Universitetssykehus. Han vil ha færre stipendiater og mer skikkelig forskning. Foto: Klaudia Lech
Annonse

– I dag produseres så enormt mange forskningsartikler. Mye mer enn det noen kan klare å lese og håndtere. Altfor mye!

Det sier Edvard Moser, hjerneforsker ved Kavli-instituttet ved NTNU. Sammen med sin kollega og kone May-Britt Moser, mottok han i fjor nobelprisen i medisin og fysiologi for å ha avslørt hjernens «gps-system».

– Problemet er at å publisere store mengder er uforenlig med å publisere så bra som mulig, sier Edvard Moser.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.