Annonse
15:44 - 04. juni 2015

«Dette kan vi»

Terje Tvedt er god på vann, men nødhjelp, det forstår han ikke, sier Jan Egeland i Flyktninghjelpen.

Den himmelfalne: Hva i all verden er det som skjer når verdens rikeste land sier til syriske flyktninger at de må velge mellom hjelp i eller beskyttelse utenfor regionen? Det lurer Jan Egeland på. Foto: Christian Belgaux
Annonse

De forhandler på Stortinget. Det er politisk flertall for å ta imot 10 000 syriske flyktninger til Norge, men regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet er imot en slik løsning.

Morgenbladet har de siste ukene skrevet om striden mellom de som mener vi må ta imot flyktninger fordi det er moralsk riktig, og de som synes dét bare er naiv snillisme. I forrige uke kastet professor og bistandskritiker Terje Tvedt seg inn i debatten, med et kraftig angrep på det politiske Norge og hjelpeorganisasjonene. Forslaget om å ta imot 10 000 flyktninger fra Syria avkler den norske narsissismen, skrev Tvedt i Morgenbladet: Hjelpeorganisasjonene overforenkler problemstillingene, og overdriver hva det vil si om Norge tar imot 10 000.

Jan Egeland, generalsekretær i Flyktninghjelpen og en av opphavsmennene til symboltallet, er mildt sagt ikke enig.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.