Annonse
00:34 - 09. januar 2015

De ufattelige timene

Paris, 7. januar 2015

Massiv støtte: «Vi er alle Charlie», ble det ropt i gatene i Paris onsdag kveld. Foto: Marc Piasecki / Getty Images
Annonse

Noen timer etter terrorangrepet. Metrostasjonen Richard-Lenoir er stengt. Folk ser fort rundt seg når stemmen går over anlegget: «Stasjonen er stengt etter ordre fra politiet, vær så snill og forlat vognen».

Ikke alle har fått med seg hva som har skjedd, hvor og med hvem. Passasjerene har spørrende blikk, noen er skremt. Det er ofte terrortrusler i Paris. Alle forlater vognen så fort de kan, ett stopp før Richard-Lenoir.

Boulevard Richard-Lenoir er full av hjelmer, våpen og motorsykler. Det var her de tre angriperne skjøt seg unna. Utenfor kontoret til Charlie Hebdo er det nesten stille. Ambulansene kjører fra åstedet uten sirene. Gatene rundt er sperret av, naboer står ved gjerdene med store øyne.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.