Annonse
05:06 - 29. mai 2015

Britisk EU-exit kan være positivt for Norge

EU-tilhengerne vil at Storbritannia skal bli i EU. Like gjennomtenkt som da de ville at Norge skulle innføre euro.

Annonse

Stortinget diskuterte torsdag EU og aktuelle EØS-saker – etter at europaminister Vidar Helgesen på tirsdag hadde holdt en redegjørelse. Der fortalte han Stortinget blant annet at Norge deler holdningen til USA og toneangivende EU-land om at det er viktig for Europa at Storbritannia fortsetter som EU-medlem. Aktive briter i EU vil ifølge Helgesen styrke europeisk sikkerhet, gi det indre marked vekstkraft og føre til at EU bryr seg «mer om de store spørsmålene og mindre om de små».

Dette er viktig for Norge, fastslo europaministeren, før han gikk videre til andre temaer. Senterpartiet reagerte, men ellers ble denne konklusjonen godtatt uten debatt.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt