Annonse
00:45 - 24. april 2015

Alt blir umiddelbart en vare

Fitcoin, den nye helse­valutaen, lenker kroppen din til finansmarkedet.

Illustrasjon: Øivind Hovland
Annonse

Amerikas tre besettelser – teknologi, trening og finans – har endelig fusjonert i Fitcoin, en ny app som lar brukerne omsette besøkene sine på treningssenteret i penger. Mekanismen er enkel: Appen konverterer hjerteslagene våre til digital valuta. Fitcoins oppfinnere håper at denne valutaen, omtrent på samme måte som storesøsteren Bitcoin, kan bli brukt til å kjøpe eksklusive varer fra samarbeidspartnere som Adidas – og til å senke forsikringspremiene våre.

 

FitCoin vil kanskje gå ad undas, men prinsippet som ligger bak, er talende for den store endringen i våre alltid påkoblede sosiale liv, der alt umiddelbart blir en vare: Det vi tidligere gjorde fordi vi hadde glede av det, eller rett og slett for å tilpasse oss sosiale forventninger, blir nå tatt grundig om hånd av markedslogikken. Det betyr ikke at de andre motivasjonene våre forsvinner. De blir bare underordnet insentivet om å tjene penger.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt