Annonse
09:47 - 30. april 2015

Å bygge et land

Etter ti år med demokratibygging får vi endelig sjansen til å bygge avløpsrør i Nepal.

Katastrofe: 25. april ble Nepal rammet av et kraftig jordskjelv. Så langt er 5000 mennesker bekreftet døde, men tallet fryktes å stige. Ifølge FN er åtte millioner av landets innbyggere berørt av skjelvet. Foto: Buddhika Weerasinghe/Getty Images
Annonse

Endelig en krise det er enkelt å reagere på. I skrivende stund, onsdag formiddag, er 5000 mennesker bekreftet omkommet etter jordskjelvet som rammet Nepal lørdag. Deler av hovedstaden Katmandu er lagt i grus, og med den alt fra uerstattelige kulturminner til vann- og avløpssystemet. Dødstallene ventes å stige etterhvert som myndigheter og hjelpearbeidere når ut på landsbygda.

Onsdag morgen landet norske hjelpemannskaper, leger, brannmenn, hunder og 15 tonn hjelpeutstyr på flyplassen i Katmandu. Her er det ikke noe spørsmål om vi skal hjelpe nå eller vente til august. Ingen frykt for at hjelpen bare vil avle flere trengende. Ingen som skriver i kommentarfeltene at nepalerne har seg selv å takke. Bildene taler for seg, og ingen kan være skyld i et jordskjelv.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse