Annonse
08:43 - 05. september 2014

Vinner på svensk bekymring

SVERIGE Ingen andre partier vil ta i Sverigedemokraterna. Men mange svensker deler det høyreradikale partiets syn på hva som skal til for å være svensk.

Polariserende: Sverigedemokraterna møtes stadig av protester, men innvandring skårer stadig høyere når svenske velgere blir spurt om hvilke politiske saker de synes er viktigst. Her: partileder Jimmie Åkesson taler på Celsiustorget i Uppsala. Foto: Anders Wiklund/NTB Scanpix
Annonse

Det høyrepopulistiske partiet Sverigedemokraterna (SD) ligger an til å triumfere i det svenske riksdagsvalget 14. september. Meningsmålingene viser at partiet kan få 10-11 prosent av stemmene, mot 5,70 prosent ved forrige riksdagsvalg i 2010.

SD kan i neste periode, som i denne, ende opp som tungen på vektskålen mellom høyre- og venstresiden, og da med større vekt enn før. Men ingen av de etablerte partiene vil samarbeide med SD. «De skal isoleres fra politisk innflytelse», sa Moderaternas statsminister Fredrik Reinfeldt i et partilederintervju på SVT 21. august. Han mener at «SD lener seg til rasisme og fremmedfiendtlighet».

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt