Annonse
11:15 - 10. april 2014

«Uinteressant» å diskutere oljesponset forskning

OLJEFORSKNING Ledelsen ved Universitetet i Oslo vil ikke debattere Akademia-avtalen uten å først få holde presentasjon om den. Arrogant og unnvikende, mener både studenter og forskere.

Annonse

Ved flere norske universiteter har det de siste månedene blitt protestert på at Statoil sponser forskningen gjennom Akademia-avtalen. I nåværende periode sikrer avtalen blant annet 35 millioner forskningskroner til Universitetet i Oslo.

Grønn studentallianse, en ny studentsammenslutning ved UiO, ville arrangere debatt denne uken om hvorvidt det er riktig av universitetet å ta imot penger fra oljeselskapet. Forsøket stoppet i ledelsen.

«Jeg mener det er ganske uinteressant å diskutere den såkalte Akademia-avtalen. Vi er opptatt av de store spørsmålene knyttet til energi, miljø, klima og fattigdombekjempelse», skriver Morten Dæhlen, dekan ved matematisk-naturvitenskapelig fakultet ved UiO, i e-postsvaret til alliansens invitasjon:

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.