Annonse
11:15 - 10. april 2014

«Uinteressant» å diskutere oljesponset forskning

OLJEFORSKNING Ledelsen ved Universitetet i Oslo vil ikke debattere Akademia-avtalen uten å først få holde presentasjon om den. Arrogant og unnvikende, mener både studenter og forskere.

Annonse

Ved flere norske universiteter har det de siste månedene blitt protestert på at Statoil sponser forskningen gjennom Akademia-avtalen. I nåværende periode sikrer avtalen blant annet 35 millioner forskningskroner til Universitetet i Oslo.

Grønn studentallianse, en ny studentsammenslutning ved UiO, ville arrangere debatt denne uken om hvorvidt det er riktig av universitetet å ta imot penger fra oljeselskapet. Forsøket stoppet i ledelsen.

«Jeg mener det er ganske uinteressant å diskutere den såkalte Akademia-avtalen. Vi er opptatt av de store spørsmålene knyttet til energi, miljø, klima og fattigdombekjempelse», skriver Morten Dæhlen, dekan ved matematisk-naturvitenskapelig fakultet ved UiO, i e-postsvaret til alliansens invitasjon:

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse