Annonse
13:13 - 31. juli 2014

Terroralarmen bør evalueres

Det kan bli umulig å fastslå om PST har spredd unødig frykt. Likevel bør noen undersøke, skriver Aslak Bonde.

Annonse

POLITISK ANALYSE

På tross av iherdig innsats har ikke pressen avdekket mye politisk uenighet om myndighetenes håndtering av terrortrusselen. Opposisjonspolitikerne vet ikke mer enn andre om grunnlaget for myndighetenes kraftige opptrapping av beredskapen, og da er det umulig for dem å vurdere om politiet og regjeringen har overdrevet farene.

Eneste unntaket kom etter en snau uke, da Frps stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen sa det stadig flere tenker ettersom ingenting skjer: At regjeringen har ropt ulv uten at det var grunn til det. Nordlands-representanten fikk umiddelbart refs av egne partifeller for å uttale seg uten å kjenne saken. Det gjør han ikke, men han har i sine 13 år på Stortinget utelukkende jobbet med justis- og forsvarssaker, og han var med i den komitéen som fulgte opp 22. juli-granskingen. Han har bedre bakgrunn enn de fleste til å mene noe om politiets generelle vurderingsevne, og ikke minst om betydningen av at politiet har tillit i befolkningen.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse