Annonse
15:36 - 25. september 2014

Syrisk bombestøtte

Syrias moderate opposisjon har fått nytt håp etter at USA begynte sin bombing.

Annonse

New York

Kampen mot terrororganisasjonen Den islamske staten (IS) har preget FNs toppmøte i New York denne uken. USA har gjennomført en rekke luftangrep mot IS-mål i Syria, og FNs generalsekretær Ban Ki-moon gikk langt i å gi angrepene folkerettslig legitimitet ved å vise til at Syrias regjering var informert om flyangrepene på forhånd. Ban sa også at «det er bred internasjonal enighet om at disse ekstremistgruppene utgjør en trussel mot internasjonal fred og sikkerhet».

Spørsmålet mange stiller seg er om USA med disse angrepene allierer seg med president Bashar al-Assad, som vestlige land i 3,5 år har fordømt for grove overgrep mot egen befolkning i en borgerkrig der 200 000 mennesker er drept.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«En halv liter melk, to små kavringer eller to knekkebrød med margarin og mysost, kneippbrød med margarin og mysost, et halvt eple eller en halv appelsin – eller hundre gram gulrot…»