Annonse
12:52 - 04. juli 2014

Statoil skaper usikkerhet

Regjeringen sliter med populariteten i nord. Verre vil det bli, skriver Aslak Bonde.

Annonse

POLITISK ANALYSE

De to statsrådene Jan Tore Sanner og Ketil Solvik-Olsen var tilsynelatende på et drømmeoppdrag i Nord-Norge denne uken: De hadde med seg 1,6 milliarder kroner som næringslivet og samferdselssjefene i de tre nordligste fylkene skulle bruke på en effektivisering av veitransporten.

Næringslivet takket og bukket, men var ikke fornøyd. Ekstrabevilgningene til persontransport og store og små veitiltak kommer som en kompensasjon for at det innføres full arbeidsgiveravgift for transport-, finans- og energibedrifter. Avgiftsøkningen kommer fordi ESA – overvåkingsorganet for EØS-avtalen – har tvunget Norge til å innskrenke ordningen med lav arbeidsgiveravgift for bedrifter i spredtbygde strøk. Noen av de bedriftene som går fra null til 14 prosent arbeidsgiveravgift, risikerer konkurs. De vil ikke ha noen glede av at regjeringen gir mer penger til veitiltak.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse