Annonse
15:18 - 02. januar 2014

Spydspiss og veirydder

Annonse

Norge har fått et nytt departement, Kommunal- og moderniseringsdepartementet, ledet av statsminister Erna Solbergs superminister Jan Tore Sanner (bildet). Og han har «store ambisjoner om å fornye, forenkle og forbedre offentlig sektor. Vi skal bidra til å rydde vei i unødig regelverk, og vi skal være spydspissen i jakten på tidstyver og ineffektive arbeidsmåter», heter det. I det Høyre-styrte Oslo ser vi hvordan denne politikken virker i praksis. Der ligger fortsatt nyttårssøppelet og flyter i byens parker, mens på de få stedene der det er noenlunde fremkommelig, er det medlemmer av Ahmadiyya-menigheten som har ryddet opp etter de grisete og forfyllede festmenneskene. I effektiviseringens navn oppfordres Sanner til å iverksette en kampanje mot søppelkasting på plenområder og fortauer, og for å kaste søppel i søppelkasser. Da minskes behovet for offentlige søppelryddere, og vips; Sanner rydder vei.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.