Annonse
12:22 - 10. april 2014

Sinte-Erna

En statsminister må kunne tåle at opposisjon og den kritiske pressen spiller på lag, skriver Aslak Bonde

Annonse

Arbeiderpartiets utdanningspolitiske talsmann, Trond Giske, ga denne uken inntrykk av at han ville ha sagt nei til den muslimske skolen i Oslo som nå har fått et første klarsignal fra Utdanningsdirektoratet. I mediene snakket han seg varm om hvor viktig det er å bevare enhetsskolen og om hvor farlig det er, dersom elever med ulik religion og etnisitet går på hver sine skoler.

Om man hører nøye på Giske, går det frem at han egentlig ikke er i mot den ene skolen det nå er søkt om tillatelse til. Han erkjenner at dagens friskolelov åpner opp for muslimske skoler, slik den åpner for kristne skoler. Han sier også at Arbeiderpartiet på et generelt grunnlag er fornøyd med loven fordi den er et resultat av et kompromiss mellom de rødgrønne og Kristelig Folkeparti – noe som sikrer politisk forutsigbarhet.

Giske er bare i mot veldig mange muslimske og kristne skoler, og det mener han vi vil få, dersom regjeringen liberaliserer privatskoleloven slik den varslet i et høringsnotat i januar. Nei`et i mediene denne uken er egentlig bare et nei til det som kanskje kan komme. Og trusselen om å foreslå endringer av dagens privatskolelov er også basert på at den kommer til å bli vesentlig annerledes enn den er i dag.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse