Annonse
14:37 - 08. mai 2014

Samrøret mellom idrett og politikk

Klarer idretten å få OL til Oslo i 2022, er det et resultat av betenkelig stor lobbymakt.

Annonse

POLITISK ANALYSE

Det blir ingen avstemning om et eventuelt Oslo-OL på Høyres landsmøte i helgen. Mest fordi partiets tillitsvalgte ikke vil gripe inn i Kulturdepartementets saksbehandling, men også fordi det er usikkerhet blant aktivistene på begge sider om hva landsmøtet ville ha stemt. Selv om et stort flertall i Oslo Høyre jobber hardt for å få vinterlekene til hovedstaden, er det skepsis i andre deler av partiet – både i vest og nordover.

Slik er det også i Arbeiderpartiet: Entusiasme blant en del Oslo-politikere og selverklærte idrettsvenner, men lunkenhet på Vestlandet og beinhard motstand i Nord-Norge. Der er det mange som ikke har glemt at Idrettsforbundet torpederte planene om et Tromsø-OL – uten at det så ut som om politikerne hadde noe imot det.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Fra Norges hovedstad er det ikke mulig å komme seg ut i Europa med tog om sommeren. Det har vi nå nesten vent oss til. Men fra Trondheim går det an. Man kan for eksempel kjøre Vy-tog…»