Annonse
00:29 - 05. desember 2014

Resultatløse granskninger

IDRETT Fotballagent Jim Solbakken granskes av Fifa. Han kan sannsynligvis ta det med stor ro, for når de store idrettsorganisasjonene gransker noe, ender det alltid i ingenting.

Passer på selv: Idretten er autonom og opererer etter egne lover og regler. Øverst til venstre: Fifas president Sepp Blatter. Fifa har blitt anklaget for korupsjon i forbindelse med tildelingen av VM 2022 til Qatar. Øverst til høyre: Mame Biram Diouf. I 2009 gikk han fra Molde til Manchester United, i en overgang som nå granskes av NFF og Fifa. Nederst til høyre: fotballagent Rune Hauge. Foto: Getty Images og NTB Scanpix
Annonse

For noen uker siden presenterte fotballmagasinet Josimar dokumentasjon som tilsier at agent Jim Solbakken har sittet på flere sider av bordet under en rekke spilleroverganger, og dermed brutt agentregelverket. Norges Fotballforbund (NFF) uttalte at de skulle undersøke Solbakkens virksomhet på nytt, og denne uken kom nyheten om at også Fifa, Det internasjonale fotballforbundet, skal granske agenten. «Jeg er glad for at NFF og FIFA ser på alle overgangene mine», uttalte Solbakken til media per sms. Han har antagelig lite å frykte. Når fotballorganisasjonene gransker noe, skjer det som regel ingenting.

– Tendensen er at de sier de skal se på saken, de skal til og med se alvorlig på saken. Så nedsetter de et utvalg, eller setter det hele bort til noen andre, og etter en stund ender det hele med å bli begravd i en skuff, sier Matti Goksøyr, professor ved Norges idrettshøgskole med idrettshistorie som spesialfelt.

– Kan noen følge opp slike granskninger? Kan idrettsorganisasjonene holdes ansvarlig på noe vis?

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse