Annonse
01:00 - 24. oktober 2014

Pinkers evangelium

Steven Pinker forklarer hvorfor verden er på riktig kurs, hvordan klimaproblemet kan løses, og hva som skjer i hjernen til akademikere som skriver dårlig.

Klassisk: The Sense of Style heter Steven Pinkers nye bok. Den handler om godt språk. Foto: Herman Dreyer
Annonse

- Store deler av verden som lever i diktaturer. Men den historiske trenden går heldigvis i riktig retning.

Det sier Steven Pinker, vitenskapelig superstjerne og bestselgende forfatter. I Norge også kjent som mannen som inspirerte Hjernevask – tv-programmet var, nærmest kapittel for kapittel, basert på boken The Blank Slate fra 2002. Den kanadisk-amerikanske Harvard-professoren deltok denne uken på Oslo Freedom Forum for å minne oss på det glade budskapet fra den kontroversielle mursteinen The Better Angels of Our Nature (2011). Væpnet med store mengder statistikk, fra førhistorisk tid til i dag, prøvde han her å vise oss at vi lever i den mest fredsommelige perioden i menneskeartens historie. Nå har han nye slides som viser at vi kan være optimistiske også når det gjelder frihetens og demokratiets fremtid i verden. På lang sikt, vel og merke.

Tidligere på dagen har han i regi av fredsforskningsinstituttet Prio holdt foredrag og bokbadet med Harald Eia (som aldri lar en sjanse til å reklamere for Pinker gå fra seg) om sin helt fersk utgivelse, The Sense of Style. Her opplyser han oss alle, men særlig akademikere, om hva som er godt språk og hvordan psykologi og språkvitenskap kan hjelpe oss å skrive bedre.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse