Annonse
10:52 - 03. oktober 2014

Partidemokratiet virker

OL-prosessen vil virke positivt på det politiske systemet, skriver Aslak Bonde.

Annonse

POLITISK ANALYSE

Ingen kan være i tvil om hovedårsaken: Den Internasjonale Olympiske Komité forsto ikke at OL-konseptet, slik de har formet det, er utdatert og at det ikke lenger kan brukes i vestlige demokratier. Da VG onsdag skrev om de 7000 sidene med krav og spesifikasjoner som kommer fra OL-hovedkvarteret i Lausanne, ble det umulig for Høyres OL-tilhengere å fortsette kampen for arrangementet. Cocktail-mottagelse på slottet kunne det kanskje bli, men egne OL-filer på veiene og utvidede åpningstider for OL-pampene i hotellbarene – det ble for mye.

Men det var kanskje ikke så lett å forstå. IOC-sjefene har frem til nå vært vant til at det er så stor konkurranse om å få arrangere OL at de detaljerte luksus-kravene er blitt godtatt. Idrettsledere og politikere i arrangørlandene har sørget for å hemmeligholde spesifikasjonene, for så å forhandle bort de mest eksentriske kravene. Det var en del snakk om pampenes livsførsel under Lillehammer-OL også, men de hadde tross alt ikke egne filer på E6-en og det sto ikke hornorkester klart da de ankom flyplassen.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Løsningen ligger i problemet.»