Annonse
10:52 - 03. oktober 2014

Partidemokratiet virker

OL-prosessen vil virke positivt på det politiske systemet, skriver Aslak Bonde.

Annonse

POLITISK ANALYSE

Ingen kan være i tvil om hovedårsaken: Den Internasjonale Olympiske Komité forsto ikke at OL-konseptet, slik de har formet det, er utdatert og at det ikke lenger kan brukes i vestlige demokratier. Da VG onsdag skrev om de 7000 sidene med krav og spesifikasjoner som kommer fra OL-hovedkvarteret i Lausanne, ble det umulig for Høyres OL-tilhengere å fortsette kampen for arrangementet. Cocktail-mottagelse på slottet kunne det kanskje bli, men egne OL-filer på veiene og utvidede åpningstider for OL-pampene i hotellbarene – det ble for mye.

Men det var kanskje ikke så lett å forstå. IOC-sjefene har frem til nå vært vant til at det er så stor konkurranse om å få arrangere OL at de detaljerte luksus-kravene er blitt godtatt. Idrettsledere og politikere i arrangørlandene har sørget for å hemmeligholde spesifikasjonene, for så å forhandle bort de mest eksentriske kravene. Det var en del snakk om pampenes livsførsel under Lillehammer-OL også, men de hadde tross alt ikke egne filer på E6-en og det sto ikke hornorkester klart da de ankom flyplassen.

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt