Annonse
00:45 - 12. desember 2014

Noe nytt under solen

En britisk geolog er i ferd med å bevise en historisk hendelse: At mennesket har satt så dype spor i Jorden at de til sammen representerer en ny tidsalder.

Menneskets spor: For første gang kan man se menneskelige spor i Jordens fysiske lagdeling, spor som aldri blir borte. Forskere snakker om en ny epoke i Jordens historie. Bildet: Kullgruve i Welzow, Tyskland. Foto: Paolo Pellegrin/Magnum Photos/All over Press
Annonse

Toulouse, 9. oktober 2014:  

– Vent! Før vi kommer oss ut herfra, vil jeg sende en hatt rundt. Alle gir en slant til Zalasiewicz, så han kan arbeide fortere!

Den franske antropologen Bruno Latour – kjent i Norge som Holbergprisvinner – roper til et tyvetalls mennesker. De står sammen inne i en stor luftballong laget av plastposer, som holdes oppblåst av varm luft. Den britiske geologen Jan Zalasiewicz – han som «trenger pengene» – ler. Ballongen de står inne i, skal være et monument over «antropocen», menneskets tidsalder. 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse