Annonse
00:45 - 12. desember 2014

Noe nytt under solen

En britisk geolog er i ferd med å bevise en historisk hendelse: At mennesket har satt så dype spor i Jorden at de til sammen representerer en ny tidsalder.

Menneskets spor: For første gang kan man se menneskelige spor i Jordens fysiske lagdeling, spor som aldri blir borte. Forskere snakker om en ny epoke i Jordens historie. Bildet: Kullgruve i Welzow, Tyskland. Foto: Paolo Pellegrin/Magnum Photos/All over Press
Annonse

Toulouse, 9. oktober 2014:  

– Vent! Før vi kommer oss ut herfra, vil jeg sende en hatt rundt. Alle gir en slant til Zalasiewicz, så han kan arbeide fortere!

Den franske antropologen Bruno Latour – kjent i Norge som Holbergprisvinner – roper til et tyvetalls mennesker. De står sammen inne i en stor luftballong laget av plastposer, som holdes oppblåst av varm luft. Den britiske geologen Jan Zalasiewicz – han som «trenger pengene» – ler. Ballongen de står inne i, skal være et monument over «antropocen», menneskets tidsalder. 

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse