Annonse
13:51 - 07. august 2014

«Multikulturalisme er svenskenes Gud»

Iranske Nima Gholam Ali Pour jobber for Sverigedemokraterna når svenskene går til urnene senere i høst.

Svensk tabu: Nima Gholam Ali Pour mener antisemittisme er et stort problem i Sverige som feies under teppet av venstresiden. Foto: Paw Gissel
Annonse

Det begynte med en mindre kontrovers mellom ham og Socialdemokraterna. Han hadde vært medlem av partiet i mange år, i ghettoen Fosie nær Malmö. Så begynte han å protestere mot at en viss Omar Mustafa ble valgt inn i partiledelsen til tross for at denne personen var en lederskikkelse i Islamska Förbundet, som ideologisk er knyttet til Det muslimske brorskap. Han reagerte på at Mustafa hadde invitert sterkt reaksjonære islamister til Sverige. Men dette førte bare til at Nima Gholam Ali Pour, som selv er iraner, ble bakvasket i partiet. Slik begynte bruddet. Og deretter reisen mot Sverigedemokraterna – som ligger an til en oppslutning på rundt 8 prosent, ifølge meningsmålinger foran riksdagsvalget i september.

I motsetning til andre fremtredende svenske debattanter, som poeten Athena Farrokhzad og forfatter og redaktør Åsa Linderborg, mener han ikke at innvandrere i Sverige er ofre for en generell rasisme.

– La meg først få spørre om denne strukturelle rasismen?

Annonse