Annonse
00:30 - 17. oktober 2014

Ministeren for 2050

Terningkast 2 i avisen til tross: Klima- og miljøminister Tine Sundtoft vil fortsatt redde klimaet med dialog i stedet for krig.

Koordinator, ikke kriger: – Jeg er ikke bakoverlent i forhold til dette her, forsikrer klima- og miljøminister Tine Sundtoft under fotograferingen.
Annonse

– Aftenposten gir deg terningkast 2 etter ett år i regjering og hevder at «Sundtoft er Regjeringens svakeste statsråd.» MDGs Rasmus Hansson mener du har fått så lite klimagjennomslag i statsbudsjettet at du bør gå, mens Dagens Næringsliv-kommentator Kjetil B. Altstadheim på sin side mener det er på tide at du snart tiltrer. Hvordan føles det?

– Rent personlig kan jeg si at jeg aldri i mitt liv har jobbet så hardt og fått så dårlig karakter. Mitt største prosjekt er den langsiktige omstillingen til det klimavennlige samfunnet, og forslaget til statsbudsjett inneholder mange gode forslag til klimatiltak som kutter utslipp. Så jeg blir litt overrasket over at kritikken er slik når en regjering leverer det mest omfattende klimabudsjettet noensinne.

– Hva er det som får deg til å si at dette er det mest omfattende klimabudsjettet noensinne når ditt eget departement har fått det største kuttet i statsbudsjettet, miljøorganisasjonene mister tildelinger, og det kuttes i avgiftene på diesel og bensin?

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse