13:13 - 23. oktober 2014

Med eskorte til klinikken

I Texas pågår daglig omkamper om retten til selvbestemt abort, både på gaten og i valgkampen før guvernørvalget 4. november.

Fortauskamp: De fire abortmotstanderne foran kvinneklinikken i McAllen vil ikke si hva de heter. – Du er svært ubehøvlet som stopper oss i å be, sa mannen til venstre da Morgenbladet spurte. Til høyre Melissa Arjona og Alexis Bay (ytterst), som følger kvinner som skal utføre abort på klinikken.

McAllen, Texas

Klokken er ti på åtte fredag morgen, en kvinne kommer i bil til Whole Woman’s Health-klinikken i sentrum av McAllen, en by helt sør i Texas på grensen til Mexico. Der blir hun møtt av to kvinner som forklarer henne hvor hun skal parkere. Da hun er ute av bilen, går kvinnene på hver sin side av henne hele veien inn til klinikken.

Mens de går langs fortauet, kommer en eldre kvinne opp bak dem. Hun sier at den unge kvinnen som skal inn på klinikken, er i ferd med å begå drap. «Du trenger ikke å gjør det, du kan bli med oss og vi kan hjelpe deg med å beholde barnet», sier hun, tett opptil kvinnen i det hun stikker en brosjyre i hånden hennes. Det lille følget runder et gatehjørne og kommer frem til inngangen, hvor fire gamle mennesker sitter på hver sin krakk og ber. De hever stemmene så Ave Maria-mantraet høres over trafikken, idet kvinnen forsvinner bak en sotet dør.

Annonse