Annonse
01:00 - 07. mars 2014

Mamma for abort

Høygravid og provosert vagger blogger Susanne Kaluza til 8. marstoget for å kjempe mot reservasjonsretten.

Provosert: Da det ikke ble bråk om reservasjonsretten, bestemte blogger Susanne Kaluza seg for å lage leven selv. Hun mobiliserte strikke- og bakebloggere til aksjon. Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

– Du er mammablogger med to barn og et tredje på god vei. Du har egen matboks, eget brød, egen matpakkebok, og er blitt redaktør av Foreldre.no. Og nå vil du gå i 8. marstog. Hvorfor det?

– Jeg har vært feminist siden jeg ble født. Jeg synes også det er morsomt å kunne gå imot folks A4-forventinger av både hva en kvinnelig blogger er, hva en mammablogger er, og hvem en feminist er. Og i forrige uke stemte Høyres stortingsrepresentanter imot et forslag de gikk til valg på at de var for, altså å bevare lovverket slik at leger ikke kan reservere seg mot å henvise til abort. Det er enda en grunn til at vi alle må komme oss ut i gatene og vise hva vi synes om løftebryteri av dimensjoner.

– Du har fått et voldsomt gjennomslag etter at du startet en aksjon mot reservasjonsretten på bloggen din i oktober. Hvorfor engasjerte du deg?

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse