Annonse
01:00 - 07. mars 2014

Mamma for abort

Høygravid og provosert vagger blogger Susanne Kaluza til 8. marstoget for å kjempe mot reservasjonsretten.

Provosert: Da det ikke ble bråk om reservasjonsretten, bestemte blogger Susanne Kaluza seg for å lage leven selv. Hun mobiliserte strikke- og bakebloggere til aksjon. Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

– Du er mammablogger med to barn og et tredje på god vei. Du har egen matboks, eget brød, egen matpakkebok, og er blitt redaktør av Foreldre.no. Og nå vil du gå i 8. marstog. Hvorfor det?

– Jeg har vært feminist siden jeg ble født. Jeg synes også det er morsomt å kunne gå imot folks A4-forventinger av både hva en kvinnelig blogger er, hva en mammablogger er, og hvem en feminist er. Og i forrige uke stemte Høyres stortingsrepresentanter imot et forslag de gikk til valg på at de var for, altså å bevare lovverket slik at leger ikke kan reservere seg mot å henvise til abort. Det er enda en grunn til at vi alle må komme oss ut i gatene og vise hva vi synes om løftebryteri av dimensjoner.

– Du har fått et voldsomt gjennomslag etter at du startet en aksjon mot reservasjonsretten på bloggen din i oktober. Hvorfor engasjerte du deg?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«En halv liter melk, to små kavringer eller to knekkebrød med margarin og mysost, kneippbrød med margarin og mysost, et halvt eple eller en halv appelsin – eller hundre gram gulrot…»