Annonse
01:00 - 14. februar 2014

Kritikken Putin ønsker

Vestens kampanje mot Russland for å styrke de homofiles rettigheter fører paradoksalt nok til mer homohat, ifølge russiske eksperter.

Dekadent: – De russiske makthaverne fremstår som forsvarerne av tradisjonelle verdier i en verden som er blitt altfor dekadent, sier forsker Maria Lipman. Her fra en homodemonstrasjon i Berlin. Foto: Florian Schuh/NTB Scanpix
Annonse

Homo-estetiske, manipulerte bilder av Russlands president Vladimir Putin har florert på internett de siste månedene. Ingen politisk enkeltsak har fått mer oppmerksomhet enn Kremls homofiendtlige lovverk i forkant av OL i Sotsji. Dette passer president Putin perfekt, sier Maria Lipman ved forskningssenteret Carnegie i Moskva:

– De russiske makthaverne bruker homosaken for å styrke sin interne posisjon. De vil fremstå som forsvarerne av tradisjonelle verdier i en verden som er blitt altfor dekadent. Vestlig homoaktivisme bekrefter dette verdensbildet.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse