Annonse
08:33 - 21. februar 2014

Kontroll er bra, tillit bedre

I København er kontrollregimene erstattet med tillit til ansattes faglighet.

Annonse

TANKESMIA

Kameraovervåkingen øker på norske arbeidsplasser. Kommunenes Sentralforbund (KS) ønsker å gi rektorer større mulighet til å kontrollere lærernes arbeidstid. Ansatte i helse og omsorg bruker daglig arbeidstiden på rapportskjemaer, alle utførte oppgaver må dokumenteres. Skandaleoppslag om svikt i tjenester møtes ofte med krav om at kontrollrutinene må økes. Målet med disse tiltakene er å sikre kvaliteten i velferdstjenestene våre. Men fungerer det?

Da Ninna Thomsen (SF) ble valgt til Sunnheds- og omsorgsborgmester i København, startet hun med en uke i praksis i hjemmesykepleien i kommunen. Hun oppdaget raskt hvordan alle rapportskjemaene var en tidstyv i en stressende arbeidshverdag, og i møte med etaten fikk hun få gode svar på hva all informasjonen ble brukt til. Som hun sier selv, «kontroll kan være en effektiv ledelsesmodell, men tillit er bedre».

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt