Annonse
15:43 - 06. oktober 2014

Knekker hjernens koder

FRA ARKIVET Norges fremste hjerneforskere bruker rotter til å trenge inn i menneskets mysterier. Kunnskapen kan bli brukt til å forstå Alzheimer og forelskelse.

Til menneskehetens beste: Professor May-Britt Moser sier rottene lever både godt og lenge på Kavli-senteret. En elektrode settes ned i hodet på forsøksdyrene for å registrere hvordan hjernen fungerer når rotten husker og orienterer seg.
Annonse

Mandag vant Edvard og May-Britt Moser, som driver hjerneforskning i Trondheim, en nobelpris i medisin. Morgenbladet møtte dem i laboratoriet i 2008.

 

–– Tenk deg et stort puslespill. Du klarer ikke å slutte før du har lagt alle bitene, sier professor May-Britt Moser (45).

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.