Annonse
15:43 - 06. oktober 2014

Knekker hjernens koder

FRA ARKIVET Norges fremste hjerneforskere bruker rotter til å trenge inn i menneskets mysterier. Kunnskapen kan bli brukt til å forstå Alzheimer og forelskelse.

Til menneskehetens beste: Professor May-Britt Moser sier rottene lever både godt og lenge på Kavli-senteret. En elektrode settes ned i hodet på forsøksdyrene for å registrere hvordan hjernen fungerer når rotten husker og orienterer seg.
Annonse

Mandag vant Edvard og May-Britt Moser, som driver hjerneforskning i Trondheim, en nobelpris i medisin. Morgenbladet møtte dem i laboratoriet i 2008.

 

–– Tenk deg et stort puslespill. Du klarer ikke å slutte før du har lagt alle bitene, sier professor May-Britt Moser (45).

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt