Annonse
09:53 - 24. oktober 2014

Kjendisaktivistene

Politikk og underholdning går hånd i hånd når verden skal reddes på Oslo Freedom Forum. Internett har gjort aktivistene til stjerner, men hverdagen deres blir verre.

Youtube: En to minutter lang Youtube-video gjorde ukrainske Julia Marusjevska til politisk aktør. Foto: Anders Firing Lunde
Annonse

Én person fikk nesten all oppmerksomhet da Oslo Freedom Forum åpnet på mandag. Etter pressekonferansen flokket folk seg rundt ukrainske Julia Marusjevska, som i februar publiserte en video på Youtube kalt «I Am a Ukrainian».

Hun laget den i desperasjon, har hun sagt, da venner og landsmenn ble terrorisert fordi de protesterte mot det ukrainske regimet på Maidanplassen i Kiev. Marusjevska følte seg tvunget til å presentere sitt syn da ryktene tiltok om at aktivistene bare var pøbler.

I den to minutter lange videoen sier hun blant annet: 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Fra Norges hovedstad er det ikke mulig å komme seg ut i Europa med tog om sommeren. Det har vi nå nesten vent oss til. Men fra Trondheim går det an. Man kan for eksempel kjøre Vy-tog…»