Annonse
10:40 - 21. november 2014

Kjærlighet i tilknytningens tid

Norsk familieliv er forandret uten at vi merket det selv. Årsak: tilknytningsteorien.

Myk start: Da Hege Pretorius (34) var gravid med Arya Sophia (13 måneder), bestemte hun seg for å kjøpe et bæresjal. Da hun leste om tilknytningsomsorg, syntes hun mye hørtes logisk ut – som at spedbarn ikke skal skrike seg i søvn. Foto: Maren Næss Olsen
Annonse

Vesle Arya Sophia (13 måneder) tasser rundt på rommet sitt med fargestifter i hendene, før hun dumper fornøyd ned på gulvet foran sin store, spesialbygde seng. 

Mamma Hege Pretorius (34) forteller at det ligger en tanke bak den store sengen. Pappa Joakim Pretorius (39) har fått tilpasset en peisgrind som fungerer som sengegjerde, slik at den blir til en gigantisk sprinkelseng. Hver natt sover en av foreldrene der sammen med Arya Sophia, så hun skal slippe å bli redd.

Da Hege gikk gravid, bestemte hun seg for å kjøpe seg et bæresjal. Slik kom yogalæreren over et forum på internett der mødre diskuterte tilknytning.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse