Annonse
12:18 - 02. oktober 2014

Hvit mann på tur

SEX-VIDEO To turisters seksuelle eskapader i Øst-Asia vekker oppsikt.

Youtube-fenomen: Norske Alex (til høyre) og amerikanske David Campbells video der førstnevnte tilsynelatende stjeler en annen manns kjæreste har skapt sterk debatt. Stillbilde fra Youtube
Annonse

Alex, som ikke ønskes å intervjues under fullt navn, er tydelig påvirket av omstendighetene. Tonefallet hans bærer preg av et behov for å forklare seg. På samme tid aner man en viss stolthet.

Norske Alex og hans amerikanske venn David Campbell er hovedpersoner i et massivt nettfenomen. I flere måneder har det haglet beskyldninger mot de to, på nettet og fra lokal presse i Taiwan og Hongkong: om at de har filmet sex-videoer av lokale jenter i skjul og lagt dem ut på internett. At de ikke viser asiatiske jenter og kvinner respekt. I Taiwan er disse guttene for tiden selve innbegrepet av «white trash», men Alex mener han «er en vanlig norsk ungdom som liker å reise, ikke noe mer».

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse