Annonse
00:45 - 28. november 2014

Hva er best av opp og ned?

Vi skal være glade når den går opp, triste når den går ned. Men hvis vi skal tenke på andre, bør den vel være lav? Thina Saltvedt er oljeanalytiker og greier ut.

Utsiktspunkt: Et par-tre analytikere informerer nordmenn om utviklingen  i oljeprisen. Nordeas Thina M. Saltvedt er en av dem. Hun følger med på de samme skjermene som de andre, men hevder hun stort sett ikke leser deres analyser. Foto: Hampus Lundgren/Dagens Næringsliv
Annonse

Vi nordmenn ønsker oljeprisen opp. Mens størstedelen av verden ønsker den ned, for å få hjulene til å gå rundt. Vi må ikke tenke på oss selv, men motsatt, hvis vi skal tenke på verden? 

– Ja, lav pris er det de fleste ønsker. En tommelfingerregel er at ti dollar ned bidrar med 0,25 prosents oppgang i verdensøkonomien.

– Jeg merker at jeg spør deg på autopilot, slik som «oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets» pleier å bli spurt: «Skal den opp, skal den ned?» Men egentlig lurer jeg på hvordan du holder deg orientert.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse