Annonse
10:08 - 20. juni 2014

Hva betydde buingen?

Annonse

FOTBALL-VM 2014

I Brasils presse er buingen mot president Dilma Rousseff under åpningskampen sist uke blitt mye diskutert. I motsetning til i Europa skilte brasilianske medier klart mellom buingen inne på stadion og demonstrasjonene utenfor: De som hadde råd til billett til åpningskampen, var Brasils rikeste eliter, som vil ha Dilma vekk fra presidentstolen etter høstens valg. De som demonstrerte utenfor, representerte det brede lag av folket. Deres protester var rettet mot de korrupte elitene som knyttes til budsjettoverskridelsene og knefallet for Fifa – og satt på tribunen under VMs første kamp. Rousseffs arbeiderparti har tidvis hatt en viss støtte fra Brasils eliter, og har måttet inngå kompromisser med disse i noen saker. Etter åpningsbuingen har særlig Lula vært krass i sin kritikk av de øverste samfunnslagene, i et forsøk på å forsterke bildet av ham selv og Rousseff som forkjempere for vanlige folks saker.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt