Annonse
12:17 - 28. mai 2014

Frp-fredningen snart over?

Frp kan få det tøffere med de tillitsvalgte enn med velgerne, skriver Aslak Bonde.

Annonse

Fremskrittspartiet har i alle år gått inn for å kutte milliarder i jordbruksoverføringene. Nå er det klart at partiet vil administrere en politikk der statsstøtten nesten ikke blir endret. Det er heller ikke blitt noe av den økonomiske politikken Frp snakket om i sin opposisjonstid. Da partileder og finansminister Siv Jensen la frem forslaget til revidert nasjonalbudsjett for to uker siden, var det riktignok forslag om utvidet taxfree-kvote og fjerning av båtmotoravgiften, men det var ingen skattelette for folk flest, eller ekstra bruk av oljepenger.

 

På tross av at Fremskrittspartiet får til en god del i regjering, er spriket mellom det som blir gjort og det som ble sagt før valget større enn for noe annet parti noen gang. SV snudde også trill rundt i mange saker da det gikk fra opposisjon til posisjon, men partiet hadde moderert seg i en del år før det fikk regjeringsmakt og det var ikke så systemkritisk som Frp har vært.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse